A Cinetrip VJ Tornát megelőzõ három napon három workshopot kínálunk. A workshopok közül kettõ szakworkshop - a Flash VJ és a Szoftver és Vjing-, a harmadik, a Deck VJ azonban minden vj számára ajánlott (akár kezdőknek is).

2006. október18-19.
Szerda és csütörtök

10.00-13.00: Szoftver és VJing ( Edwin de Koning és Bart van der Ploeg)
Az igen népszerű resolume program, két kitalálója és programozója, fogja bemutatni részletesen programjuk működését. Olyan trükköket is megmutatnak, mint például a midi, a haladobb kontroll lehetőség, a hangra vezérlés, melyekkel az élőjáték mégkomplikáltabb lehet.

14-00-17.00: Flash VJ (Gianluca del Gobbo, Meta2, Nikky és Cool79)
Az emblematikus társadalomkritikáját vizuális nyelven megfogalmazó, főleg római videoművészekből és designerekből álló Flxer csapat fejlesztői évek óta kizárólag flashalapú anyagokkal dolgoznak. Ehhez elkészítették saját szoftverüket (www.flxer.net).
A résztvevőket bevezetik a flashalapú vj-loop-ok készítésének rejtelmeibe, illetve olyan (actionscript stb) megoldásokat is bemutatnak, amelyekkel az animálás menete automatizálható.

18.00-22.00: Deck VJ (Vj Anyone)
Vj Anyone, a népszerű és hírhedten felkészült brit vj, az anyagok elõkészítésétõl a kompozitáláson keresztül a mixelési (live) technikákig mutatja be a „vj-szakma" egyes mesterfogásait. Ezen a workshopon a résztvevõk saját eszközeikkel (komputer) követhetik nyomon az egyes fázisokat, és a helyben kialakított videotechnikának köszönhetõen szimultán mixelhetik anyagaikat.

A két workshop „haladó jellege" azt jelenti, hogy a résztvevõknek szükséges rendelkeznie egyfajta szoftveres alaptudással, hiszen ezen workshopokat nem programbemutatóknak szánjuk.

A Torna három napja során viszont több vj-programot is, például az új Resolume-ot és a Flxert maguk a készítők fogják bemutatni, ezenkivül mind két nap lesz technikai bemutató, szombaton az edirol technikus gárdája mutatja be eszközeiket, majd vasárnap a Korg eszközei kerülnek ismertetésre.

A részvételhez saját computer, és lehetőleg saját videomixer szükséges. Az egyéb technikai berendezéseket (keverők, monitor, bejátszók) és a technikai személyzetet a helyszínen biztosítjuk.
A workshopon a részvétel ingyenes. Jelentkezni 2006. október 13-ig lehet a következő e-mail címen: workshop2006@cinetrip.hu.

Az idő rövidsége és a K.E.GY.CS.E. J /kevés ember gyakorlati dolgokat csinál együtt/miatt korlátozott számban tudjuk elfogadni a jelentkezéseket. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben regisztráljuk.